Millaisilla energiatoimenpiteillä voidaan lisätä kiinteistön houkuttelevuutta ja mahdollisesti myös vaikuttaa myyntiaikaan?

Millaisilla energiatoimenpiteillä voidaan lisätä kiinteistön houkuttelevuutta ja mahdollisesti myös vaikuttaa myyntiaikaan?

Energiatoimenpiteillä lisätään kiinteistön houkuttelevuutta ja tämä vaikuttaa suoraan myyntiaikaan. Tässä on joitakin energiatoimenpiteitä, joita voidaan toteuttaa kiinteistössä:

Energiakustannusten vähentäminen on yksi tärkeimmistä syistä energiatehokkuuden parantamiselle. Esimerkiksi parempi eristys, uudet ikkunat ja ovat toimenpiteitä, joilla voidaan vähentää energiankulutusta. Tämä tekee kiinteistöstä houkuttelevamman ostokohteen, sillä se tarjoaa säästöjä tulevaisuudessa sekä asumisen sekä elämisen laadun nostoa.
Kiinteistöissä kannattaa hyödyntää myös kestäviä energialähteitä, kuten esimerkiksi aurinkoenergiaa, maalämpöä tai poistoilmalämpöpumppuja. Nämä energianlähteet tekevät asunnosta houkuttelevamman ostokohteen.

Energialuokitus: Korkeampi energialuokitus kertoo, että kiinteistö on energiatehokkaampi ja kuluttaa vähemmän energiaa. Tämä vaikuttaa myös myyntiaikaan, sillä kiinteistö kiinnostaa useampia potentiaalisia ostajia.

Päivitetyt ja huolletut kiinteistötekniikan laitteet lisäävät houkuttelevuutta. Esimerkiksi vanhat tai huonosti toimivat lämmitysjärjestelmät voivat vähentää kiinteistön arvoa ja tehdä siitä vähemmän houkuttelevan ostokohteen.

Mikäli myyjänä et ennätä tehdä itse investointeja, teetätä suunnitelmat ja avustushakemukset valmiiksi, ja esitä ne ostajalle.