Miten ja mistä energia-avustusta haetaan ja millaisia toimenpiteitä tuen avulla voidaan tehdä?

Miten ja mistä energia-avustusta haetaan ja millaisia toimenpiteitä tuen avulla voidaan tehdä?

Asuinrakennusten energiatehokkuutta parantaviin korjaushankkeisiin haetaan muun muassa ARAlta (Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus).
Avustusta voivat hakea asuinrakennuksen omistavat henkilöt, taloyhtiöt ja ARA-yhteisöt. Avustusta voi saada rakennusten energiatehokkuuden parantamiseen sekä uusiutuvan energian käyttöönottoon.

Energia-avustuksen hakeminen ARA:lta tapahtuu hakulomakkeen kautta. Hakemuksessa tulee esittää selvitys hankkeen tarpeellisuudesta ja kustannusarvio. ARA:n myöntämän avustuksen määrä vaihtelee hankkeen laajuuden ja sisällön mukaan.

Energia-avustuksen avulla voidaan toteuttaa monenlaisia energiatehokkuutta parantavia toimenpiteitä, kuten lämmitysjärjestelmän uusiminen, ilmanvaihdon parantaminen, lisäeristäminen ja uusiutuvan energian ratkaisujen hankinta, kuten aurinkopaneelien asentaminen tai maalämpöjärjestelmän asentaminen.

On kuitenkin huomattava, että energia-avustusta myönnetään ainoastaan tiettyihin hankkeisiin ja rahoitettavan hankkeen tulee täyttää ARA:n vaatimukset. Hakemus ja hakemuksessa edellytetyt laskelmat on syytä teetättää asiantuntijalla, puutteelliset ja väärin lasketut hakemukset ovat usein avustuksen saannin esteenä.